Het Bambam Team


De medewerkers bij BamBam hebben allen een eigen achtergrond en zijn gespecialiseerd in verschillende technieken. Juist door deze diversiteit is BamBam zo goed in staat met een passende oplossing te komen voor uiteenlopende restauratieopdrachten.
 
Steven Janse
Steven Janse
Steven Janse
Samen met Marc de Groot heb ik Bambam Restauratie Steenhouwers opgericht in 2009.
Vóór die tijd was ik werkzaam als aannemer. In de dagelijkse praktijk heb ik veel geleerd wat nu in de gespecialiseerde aannemerij goed van pas komt. Bij Bambam doe ik voorbereidend werk: acquisitie, calculatie, logistiek, werkvoorbereiding, kortom: de zakelijke leiding. En daarnaast sta ik ook nog regelmatig zelf op de steiger.

Wat mij aanspreekt in dit werk is dat het gaat om restauratie en behoud. We hebben te maken met oude bouwkunst waar we de fouten uithalen en het dan op een historisch verantwoorde manier weer terugbouwen. Dat vind ik mooi.
 
Loedie Brandts
Loedie Brandts
Loedie Brandts
In 2010 kwam ik werken bij Bambam. Ik leerde Bambam kennen tijdens de restauratie van de Pieterskerk, waar ik toen als floormanager werkte. Als basis heb ik Basisopleiding Natuursteen Restaureren gevolgd. Ook volg ik af en toe een bijscholing, bijvoorbeeld voor de restauratie van terrazzo of metselwerk. Mijn werkzaamheden zijn meestal op locatie. Ik vind het erg leuk dat ik daardoor op zoveel verschillende plekken kom. Vaak wordt Bambam erbij geroepen als aannemers er niks mee kunnen, of als klanten zelf verwachten: dit is echt iets voor steenhouwers. Daardoor heb je altijd te maken met bijzondere panden en objecten, ik ben nog geen twee keer eenzelfde soort klus tegengekomen.
 
Gillis Nienhuis
Gillis Nienhuis
Gillis Nienhuis
Sinds mei 2012 ben ik werkzaam bij Bambam. "Mooi werk en leuke mensen", tipte mijn vrouw die Bambam al kende. Ik solliciteerde, werd aangenomen en het klopt. In 2001 studeerde ik af aan de kunstacademie (KABK) te Den Haag, en dit verklaart nog verder de aansluiting die ik vond binnen Bambam. M'n kleur- en schildervaardigheden werden direct ingezet bij het patineren en polichromeren van natuursteen.

Inmiddels heb ik de basisopleiding natuursteen restaureren afgerond. Werken met natuursteen, steenhouwen en beeldhouwen maar ook de zakelijke kanten, vind ik fijn om te leren. Nu ben ik de kaderopleidingen aan het volgen (werkplaatsorganisatie, werkvoorbereiding en bedrijfsvoering). Voorlopig kan ik door ontwikkelen binnen een groeiend bedrijf.
 
Rob Dammers
Rob Dammers
Rob Dammers
Ik heb jarenlang een eigen onderhoudsbedrijf gehad voor (onder meer) metsel-, stuc- en tegelwerk. Maar de laatste jaren ging het alleen werken me steeds meer tegenstaan. Daarom was ik heel blij met de vraag van Gillis of ik tijd had om bij Bambam te komen meewerken. Dat bevalt mij erg goed, sinds begin 2017 maak maak deel uit van het team en dat geeft me energie. Ook het werk is afwisselend en interessant. Aan een monument mogen werken heeft iets speciaals, het is een gebouw met een verhaal. Op dit moment leer ik ontzettend veel en ik wil me graag verder ontwikkelen op dit gebied!
 
Laura Jatkowski
Laura Jatkowski
Laura Jatkowski
Op mijn middelbare school in Berlijn werd een werkervaringsproject georganiseerd. Ik koos voor drie weken stage bij een beeldhouwer. Dat beviel zo goed dat ik na mijn eindexamen koos voor een driejarige opleiding tot steenhouwer. Nadat ik korte tijd in Ierland bij een steenhouwer werkte ben ik in Glasgow aan de kunstacademie begonnen die ik in Den Haag heb afgerond.

Wat mij aanspreekt in het werken met steen is de traagheid van het materiaal. Steen gaat niet samen met haast, het dwingt je om een balans te vinden tussen jezelf en het materiaal. Miljoenen jaren van historie die zijn opgeslagen in natuursteen worden tastbaar wanneer je ermee werkt. En wanneer je dat eenmaal voelt wordt het materiaal hoe langer hoe rijker om mee te werken.

Bij Bambam leer ik veel van mijn collega’s en kan ik mijn werkervaring op het gebied van restauratie verder uitbreiden. Ik vind het fijn om op die manier te kunnen bijdragen aan het behoud van historisch erfgoed.
 
Sam Janse
Sam Janse
Sam Janse
Sinds 2016 werk ik 20 uur per week voor Bambam. Ik ben manusje van alles in de werkplaats en help mee bij klussen op locatie. Daarnaast ben ik bezig met het halen van een deelcertificaat natuur en wiskunde. Die vakken heb ik nodig voor mijn vervolgopleiding. Dit werk is flink aanpakken. Het is fysiek pittig en je moet er ook je hoofd goed bij houden. In alle opzichten is dit een leerzame werkplek!
 
Jimmy Frissen
Jimmy Frissen
Jimmy Frissen
Ik ken Bambam al jaren en heb ook al eerder contact met hen gehad omdat ik er graag zou willen werken. En sinds januari 2019 ben ik leerling steenhouwer. De komende jaren ga ik me inzetten om me dit mooie vak eigen te maken. Het leuke van restauratie is dat je met je handen werkt ‘en moet blijven nadenken bij alles wat je doet. Elke opdracht is anders waardoor je steeds weer nieuwe dingen leert. Ik ben heel blij met deze kans!
 
Mechteld van Zon
Mechteld van Zon
Mechteld van Zon

Toen ik in 2011 als freelancer ging werken was Bambam mijn eerste opdrachtgever. Ik schreef persberichten en teksten voor de website, organiseerde de Open Monumenten Dagen en andere evenementen en dacht mee over pr-acties. Sinds januari 2017 werk ik op contractbasis voor Bambam. Dit maakt het makkelijker om ook ‘doorlopende’ klussen erbij te nemen zoals contact onderhouden met scholen en opleidingen en het regelen van deelname aan beurzen. En ik vind het erg leuk om nu direct betrokken te zijn bij het dagelijks werk!

 
Kiri Didaskalou
Kiri Didaskalou
Kiri Didaskalou

Al vanaf jongs af aan vind ik steen een fascinerend materiaal. Het is  zo massief toch kun je er prachtige, gedetailleerde voorwerpen van maken. 

In mijn geboortestad Drama, Griekenland volgde ik de opleiding 'artistiek bewerken van marmer'. In Griekenland is marmer overal en ik werkte daarna in verschillende natuursteenfabrieken en als zelfstandig ondernemer. Toen ik in 2013 naar Rotterdam kwam ben ik weer als zelfstandige gaan werken. Maar ik miste ik het meer creatief bezig zijn met steen en het werken in een team. Bambam volgde ik al jaren en toen er een vacature vrijkwam heb ik meteen gereageerd. Nu werk ik als freelancer mee in het team.

Natuursteen gaat eeuwenlang mee en daarom vind ik het zo mooi om monumenten en en andere historische bouwwerken in ere te herstellen in plaats van alleen maar nieuwe dingen te maken. Mijn droom is om dit nog jaren te kunnen doen en tevens mijn passie voor beeldhouwen verder te ontwikkelen. 

 
 
powered by myShop.com
1 - 9